A Barca kész segíteni, hogy más csapatok elvigyék a játékosát! – sajtóhír

Jelenleg nem tudni, hogy mi lesz Philippe Coutinho sorsa a Barcelonánál, ám a legtöbb hír vele kapcsolatban a távozásáról szól. A legfrissebb hírek szerint a Barca kész engedményeket tenni.

2018 januárjában érkezett a Liverpooltól a Barcelona együtteséhez Coutinho 145 millió euró ellenében. A katalánok színeiben összesen 76 meccs jutott neki, amelyeken 21 gólt szerzett és 11 gólpasszt adott. Az előző szezon kezdetén a gránátvörös-kékek a kölcsönadása mellett döntöttek és a Bayern München opciós joggal kölcsön is vette a brazilt.

A 28 esztendős játékos azonban ott sem alkotott annyira maradandót, hogy a bajorok végleg leigazolják. A Barca a hírek szerint két opción gondolkozik Coutinhoval kapcsolatban. Az egyik, hogy ismét kölcsönbe küldik, akár vissza a Bayernhez vagy más csapathoz, úgy hogy állják a brazil fizetésének egy részét. Jelenleg hetente 200ezer fontot tehet zsebre. A másik megoldás, hogy elcserélik, ugyanis a legfrissebb hírek szerint egy védőt szeretne szerezni a katalán sztárcsapat. Coutinho ennek az ügynek az előmozdításában is segítség lehet számukra.

Coutinho a Bayern színeiben ebben a szezonban összesen 32 meccsen lépett pályára és ezeken a találkozókon kilencszer talált be és 8 gólpasszt osztott ki. Piaci értékét a transfermarkt 56 millió euróra becsüli.