Olasz Kupa: A Napoli készülhet a fináléra! – Videóval

A Napoli készülhet a Juventus elleni kupadöntőre, miután hazai pályán döntetlent ért el az Inter ellen, és jobb idegenbeli eredményének köszönhetően továbbjutott.

Az Inter számára tökéletesen, a nápolyiak szemszögéből abszolút sokkolóan kezdődött a találkozó, miután Christian Eriksen szögletből (!) találat David Ospina kapujába. (0-1)

Az Inter ezt követően lendületben maradt, a helyzetei is meg voltak Antonio Conte csapatának, ugyanakkor a gól elmaradt.

Nem úgy, mint a túloldalon, hiszen még a szünet előtt egyenlített egy villámgyors támadás végén a Napoli: Ospina hajszálpontosan indította Lorenzo Insignet, aki egészen a milánói tizenhatoson belülre robogott a labdával, majd kihagyhatatlan helyzetbe hozta Dries Mertenst. (1-1) …

… Azt a Dries Mertenst, akienk ez volt a 122. Napolis-gólja, amellyel immáron egyedül vezeti Marek Hamsik előtt a klub ökörranglistáját!

A szünet után az Inter ugyan csupán egy gólra állt a továbbjutástól (az idegenben lőtt több gól elé is lett volna a Conte-csapatnak – a szerk.), a sansza végig meg is volt erre, de a Napoli küzdős stílusa eredményre vezetett.

Mertens és Gattuso mester mellett a nápolyiak nagy hőse volt még Ospina kapus, akivel kapcsolatban milyen is a sors fintora: pazar teljesítményét a döntőben egy időhúzásért kapott sárga lap miatti már nem fogja tudni megismételni, hiszen eltiltását tölti majd…

Gennaro Gattuso csapata tehát készülhet a Juventus elleni fináléra, ahol ha nem is feltétlenül számít majd esélyesnek, hiba lenne leírni a Napolit!

Napoli – Inter 1-1 (1-1)
Gólszerzők:
Mertens (41.) illetve Eriksen (2.)

Továbbjutott a Napoli, összesítésben 2-1 -gyel!