Tovább botladoznak a portugál élmenők!

A koronavírus-járvány következtében több bajnokság is szünetelt vagy befejeződött, mint például a holland és a francia pontvadászat. Az újraindult bajnokságoknál várható volt, hogy a topcsapatok pontokat fognak hullajtani, de a portugál gárdák talán a vártnál is jobban botladoznak.

Újabb pontokat veszített az FC Porto az élvonalbeli portugál bajnokság 27. fordulójában. A listavezető ezúttal a sereghajtó Aves otthonában játszott 0:0-ás döntetlent, A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet után nem ez volt az első alkalom, hogy a luzitán topcsapatok valamelyike fontos pontokat hullajtott. A visszatérést követő első körben például egyik élmenő sem tudott nyerni. A Porto az eddigi 3 meccsén 4, közvetlen üldözője a Benfica pedig 2 pontot tehetett zsebre 2 forduló után. Rajtuk kívül a Braga mindkét eddigi találkozóját elbukta, a Sporting pedig 1-1 győzelmet és döntetlent jegyezhetett fel.

A Porto pontvesztésének köszönhetően ismét ott a lehetőség a Benfica előtt, hogy jobb gólkülönbségének köszönhetően visszavegye a vezetést, amennyiben ma este nyerni tudnak a Rio Ave otthonában. Ez azonban a szezon végén nem lesz elegendő számukra, hiszen azonos pontszám esetén az egymás elleni mérleg dönt, amiben a Porto áll jobban. Kérdés persze, hogy a Benfica meg tudja-e nyerni ezt a bajnokit, hiszen az utóbbi 4 forduló mindegyikén remizett aktuális ellenfelével

A bajnokság jelenlegi állása: