Arsenal: máris megszabadultak egy tolonctól – HIVATALOS

Ugyan tegnapelőtt legyőzték a már bajnok Liverpoolt az „Ágyúsok”, de még így is rengeteg kritika éri a londoniak keretének minőségét. Természetesen érthető a szurkolók zúgolódása, így az illetékesek alighanem hamarosan meg is kezdik a tisztogatást a játékosanyagot illetően.

Az egyik első ilyen „kitisztított” futballista pedig nem más, mint a már az előző félévet is kölcsönben töltő Konstantinos Mavropanos. A görög középső védő ugyan fizikálisan remek mutatókkal rendelkezik, ám az elmúlt években nem sokat mutatott magából, ami arra jogosítaná fel őt, hogy az Arsenal mezét húzhassa magára.

Mavropanos az idény első felében többnyire a tartalékcsapatban kapott lehetőséget, igaz, Unai Emery kipróbálta a 22 éves játékost az Európa-ligában és a Ligakupában is. A januárt pedig a Bundesliga 2-ben senyvedő Nürnberggel kezdte már meg. A németeknél azonban, ha éppen nem volt sérült, szinte mindig a kezdőcsapatban számoltak vele.

Talán utóbbi ténynek is köszönhető, hogy tegnap hivatalosan is kölcsön vette őt a következő évadra a Stuttgart együttese. A VfB éppen frissen jutott fel újra az első ligába, tehát Mavropanos végre az élvonalban is bizonyíthat, akár az „Ágyúsok” felé is.

Mavropanos alapszerződése az Arsenallal 2022