MU: megegyeztek, leigazolják a Real Madrid védőjét

Nem mindennapi történet, amely új fejezethez érkezett: a Real Madrid fiatal akadémistája, akit számtalanszor leírhattak korábban, most Angliába költözik.

A Marca arról ír, hogy az AS információi szerint megszületett a megegyezés és 5 éves szerződést köt a Manchester United Alvaro Fernandezzel. Mindezt úgy, hogy a Real Madrid épp hosszabbítani készült a 17 éves védőjével, ám a galíciai játékos inkább az országváltás mellett döntött.

Fernandez 3 éve került a La Fabricára. A Deportivo La Coruna utánpótlásából szerezték meg, mert nem sikerült leszerződtetniük egy másik kiszemeltet, így ő volt a B-terv. Lényegében cserejátékosként számoltak vele, így küzdötte fel magát szép lassan a ranglétrán. Az alsóbb osztályokban jól teljesítő baloldali szárnyvédő végül a juvenil C-ben kötött ki, ahol De la Vivorával kellett harcolnia a csapatba kerülésért. Az elemzők felfigyeltek rá, nem véletlenül szeretett volna új szerződést kínálni neki a Real. A Manchester United viszont vonzóbb ajánlattal rukkolt elő.

A hírek szerint Angliában a tartalékok között kaphat majd lehetőséget, de ha a helyzet úgy alakul (sérülések az adott poszton és persze meggyőző teljesítmény a játékos részéről), edzéseken akár a felnőtt csapattal is együtt készülhet majd Solskjaer irányítása alatt.