FA Kupa: Elsőként az Arsenal jutott a döntőbe!-videóval

A Manchester City a Ligakupa megnyerése után az FA Kupában is szeretett volna diadalmaskodni. Ebben azonban megakadályozta őket Mikel Arteta legénysége.

Az első 15 percben a City dominálta a találkozót, amely több veszélyes helyzetet is ki tudott alakítani az Arsenal kapuja előtt, de a védők rendre menteni tudtak. A 16. minutumban Aubameyang került nagy ziccerbe, Ederson azonban a helyén volt. 3 perccel később viszont már nem hibázott a gaboni támadó. Pepe beadására érkezett a hosszúsarkon Aubameyang, és a kapufa segítségével a gólvonalon túlra került a labda, 1-0! A félidő vége előtt ismét Edersonnak kellett bemutatnia egy nagy bravúrt Mustafi fejesénél.

A második játékrész elején Sterling kapott egy kiváló labdát De Bruynetől, az angol támadó viszont a kapu mellé gurított. Az 54. percben Mahrez tört be a szélről és lövésre szánta el magát, Martinez azonban még épp leért a laposan ellőtt kísérletre. Nem sokkal később De Bruyne szabadrúgása jelentett nagy veszélyt, de gól ebből sem született. A mérkőzés vége előtt 20 perccel Tierney ugratta ki Aubameyangot, aki senkitől sem zavartatva, higgadtan értékesítette a ziccert, 2-0! Összességében a City hiába alakított ki több veszélyes helyzetet, az Arsenal jobban élt a lehetőségeivel, és ennek köszönhetően bejutott a döntőbe. A holnapi nap folyamán kiderül, hogy a Manchester United vagy a Chelsea lesz az “Ágyúsok” ellenfele.

Arsenal – Manchester City 2-0 (1-0)
Helyszín: Wembley Stadion Vezette: Jonathan Moss
Gólszerző: Aubameyang (19., 71.) ill –
Sárga:ill.-
Kiállítás:ill.-

Arsenal: Martinez – Tierney, Luiz, Mustafi (Holding 87.) – Maitland-Niles, Xhaka, Ceballos (Kolasinac 88.), Bellerin – Aubameyang, Lacazette (Torreira 78.), Pepe (Willock 72.) Vezetőedző: Mikel Arteta

Manchester City: Ederson – Walker, Garcia, Laporte, Mendy – Gündogan (Rodri 66.), D. Silva (Fernandinho 87.), De Bruyne, Mahrez (Foden 66.), Sterling – Jesus Vezetőedző: Pep Guardiola

A mérkőzés összefoglalója:

Az FA Kupa további programja:

 Vasárnap:
19:00 Manchester United – Chelsea (Tv: Spíler 1)