Serie A: újabb három pontot gyűjtött be az AC Milan – Videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 34. fordulójának nyitónapján az újabb győzelmet aratott a jó formában lévő AC Milan a masszívan játszó Bologna ellenében.

A mostanában remek formában futballozó hazaiak jól kezdték a mérkőzést, ugyanis a 10. percben Theo Hernández beadását Ibrahimovic átlépte, amelyre Saelemaekers érkezett remekül majd kicsit eltörve a labdát, de megszerzi a vezetést (1-0). Ezt követően Calhanoglu próbálkozott három alkalommal is ígéretesen, az utolsó pedig góllá is érett, a török játékos Skorupski hatalmas hibáját használta ki és bombázott a kapuba a 24. minutumban (2-0). Azonban még az első játékrészben szépíteni tud a Bologna, a japán Takehiro Tomiyasu egy lövőcselt követően 17 méterről védhetetlen gólt lő (2-1). A szünetre tehát a “piros-feketék” mehettek előnnyel.

A második félidőt is jól kezdi az AC Milan, a 49. percben egy remek labdajáratást követően Calhanoglu találja meg Bennacert, a középpályás pedig egészen ziccerig gyalogolt a labdával, amelyet nem hibázott el (3-1). A hazaiak nem álltak le és egy újabb kiváló összjáték után az 57. minutumban Ibrahimovic passzából Rebic szerez gólt, a horvát támadó nagyon könnyen fordult le védőjéről és talál a kapuba (4-1). A milánóiak azonban nem álltak meg négynél, ugyanis a hosszabbításban a csereként beálló Rafael Leao gólt rúgat Calabriával, ezzel beállítva az 5-1-es végeredményt. Az AC Milan ezzel a hatodik helyre lépett fel, azaz Európa-liga indulást érő pozícióban állnak, míg a Bologna a tizedik.

AC Milan – Bologna 5-1 (2-1)
Játékvezető: D. Massa, Helyszín: Stadio Giuseppe Meazza (San Siro)
Gólszerzők: A. Saelemaekers (10′), H. Calhanoglu (24′), I. Bennacer (49′), A. Rebic (57′), Calabria (90+2′) ill. T. Tomiyasu (44′)

A 34. forduló eredményei és további programja
Szombat:
Verona – Atalanta 1-1
Cagliari – Sassuolo 1-1

Vasárnap:
17:15 Parma – Sampdoria (Tv: Digi Sport 1)
19:30 Brescia – Spal
19:30 Fiorentina – Torino (Tv: Digi Sport 2)
19:30 Genoa – Lecce (Tv: Digi Sport 3)
19:30 Napoli – Udinese (Tv: Digi Sport 1)
21:45 AS Roma – Inter (Tv: Digi Sport 1)

Hétfő:
21:45 Juventus – Lazio (Tv: Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

fotó: eredmenyek.com