La Liga: a Real öt ponttal végzett a Barca előtt – KÖRKÉP

A vasárnapi napon rendezték a spanyol bajnokság (La Liga) 2019-2020-as szezonjának utolsó, 38. fordulójának valamennyi mérkőzését…

A bajnoki címet már korábban bebiztosító Real Madrid vitatható körülmények közt ért el 2-2-es döntetlent az életéért küzdő Leganés ellen, a hajrában azonban egy kezezés miatti tizenegyes elmaradt a kis csapat javára, amely így kiesett az élvonalból. A Barcelona gálázott az utolsó fordulóban, így Lionel Messi 25 találattal lett a szezon gólkirálya.

A harmadik-negyedik helyen az Atlético Madrid és a Sevilla végzett azonos pontszámmal, így mindkét csapat kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája következő idényébe, miközben az ötödik helyen a Villarreal és a hatodik Real Sociedad az Európa-liga főtáblájára készülhet. Sokkal nagyobbat szólt az utolsó fordulóban, hogy az Athletic kiütésével története során először jutott ki a nemzetközi porondra az egész szezon során ígéretesen teljesítő Granada alakulata, amely az 1970-es évekbeli két hatodik helyét ugyan nem tudta megismételni, de a hetedik pozíció El-selejtezőt jelent számukra.

A már említett Leganést megelőzően az már korábban eldőlt, hogy az Espanyol és a Mallorca búcsúzott a La Liga mezőnyétől, míg a másodosztályból a Cádiz és a Huesca jutott fel automatikusan, a harmadik feljutó kilétét a négy csapatos rájátszás fogja meghatározni.

A 38. forduló eredményei

Deportivo Alavés-Barcelona 0-5
Villarreal-Eibar 4-0
Real Valladolid-Real Betis 2-0
Sevilla-Valencia 1-0
Osasuna-Mallorca 2-2
Levante-Getafe 1-0
Leganés-Real Madrid 2-2
Granada-Athletic Club 4-0
Espanyol-Celta Vigo 0-0
Atlético Madrid-Real Sociedad 1-1

A bajnokság végeredménye

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)