Süper Lig: története első bajnoki címét szerezte a Basaksehir

A vasárnap esti órákban a török bajnokság (Süper Lig) éllovasa újabb győzelmével a záró forduló eredményeitől függetlenül bebiztosította fennállása első bajnoki címét…

A 2017-es és a 2019-es ezüstérem után 2020-ban már felért a török bajnokság csúcsára az Istanbul Basaksehir együttese. A bajnokság nagy részében vezető fővárosi gárda vasárnap 1-0-ra legyőzte a Kayserispor csapatát, miközben a második helyezett Trabzonspor hétgólos meccsen kapitulált, így kettejük közt hét pontra nőtt a különbség a záróforduló előtt.

Galatasaray, a Fenerbahce, a Besiktas, a Trabzonspor és a Bursaspor után a Basaksehir lett a hatodik klub a török labdarúgás történetében, amelyik bajnokságot nyert a legfelsőbb osztályban. A minisztériumi csapat sikeréhez elsők között gratulált a közösségi oldalán Törökország államfője, Recep Tayyip Erdogan.

A nagy hármas tagjai közül a negyedik Besiktas 2-0-ra verte vasárnap a Fenerbahcét, míg a címvédő Galatasaray hiába nyert három vereség után először, így sem végezhet már az ötödik helynél előrébb.

A bajnokcsapatot olyan ismert játékosok alkotják, mint a 36 éves, 100-szoros brazil válogatott Robinho, a Chelsea-ben is megforduló szenegáli Demba Ba, a Manchester City és az Arsenal korábbi futballistája, a francia Gael Clichy vagy az exliverpooli szlovák Martin Skrtel.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye

(Tabellák: eredmények.com)