Barcelona: Setién szerint mögötte áll a vezetőség

A Barcelona vezetőedzője, Quique Setién legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy nem gondolkozott el a lemondáson, és úgy érzékeli, hogy a katalán klub vezetése most is támogatja őt.

A Barcelona végül a második helyen zárta a spanyol bajnokság 2019/20-as szezonját a Real Madrid mögött, Setién pedig ezután nyilatkozott úgy, hogy szerinte ő élvezi a vezetőség támogatását, így eszébe sem jutott, hogy nem ő lenne a katalán klub vezetőedzője a következő idényben.

“Mindvégig nyugodt voltam. Engem sosem a saját jövőm izgat, hanem a klubé. A munkára összpontosítottam most is, de vannak dolgok, amelyeket nem tudok befolyásolni. A Barca vezetése részéről mindig éreztem a támogatást” 

– idézte Setiént a madridi Marca.

Egy ideje cikkez arról a sportsajtó, hogy a spanyol vezetőedző pozíciója egyáltalán nem biztos a Barcelonánál, és a múlt héten az Osasunától hazai pályán elszenvedett bajnoki vereség után különösen felerősödtek ezek a hírek. A minap viszont külön találkozott vele Josep Maria Bartomeu klubelnök, aki támogatásáról biztosította.

A kérdés most az, hogy ez a bizalom kitart-e a nyári folytatásban is, amikor a Barca a legjobb nyolc közé jutásért fog összecsapni a Napolival a Bajnokok Ligájában. A koronavírus-járvány kirobbanása előtt játszott első meccs február 25-én 1-1-re végződött Nápolyban, a visszavágót augusztus 8-án rendezik Barcelonában.