Cristiano Ronaldo rekordot rekordra halmoz

A Juventus hétfő este 2-1-re győzte le a Laziót, és mindkét torinói gólt Cristiano Ronaldo szerezte. A portugál ezzel három rekordot is beállított. 

Ronaldo először egy tizenegyesből talált be, majd egy gyönyörű Dybala-összjáték után már csak az üres kapuba kellett passzolnia a labdát.

Ezzel a két góllal CR összesen már 51 találatnál tart a Serie A-ban, ez pedig azt jelenti, hogy a portugál az egyetlen olyan játékos a futball történetében, aki az angol, a spanyol és az olasz bajnokságban is elérte az 50 gólt.

Mindemellett Ronaldo lett az a játékos, aki ezt az 50 gólt a leggyorsabban érte el a Serie A-ban a születési éve (1985) óta. CR-nek 61 mérkőzéshez volt erre szüksége, míg ukrán Andrij Sevcsenko 68, a brazil Ronaldo 70, az argentin Diego Milito és a francia David Trezeguet 78-78 meccse érte ezt el.

De ha még ez sem elég, Ronaldo mindössze csak a harmadik olyan Juve-játékos, aki legalább 30 gólig eljutott egy idényben: előtte erre Felice Borel (1933-34, 31 gól) és John Hansen (1951-52, 30 gól) volt csak képes.

A portugál ezzel már 30 gólnál tart a bajnokságban, így fej-fej mellett halad Ciro Immobilével, aki szinten tizenegyesből talált be a mérkőzésen. Ezzel mindketten bejelentkeztek az európai Aranycipőre is, hiszen már csak 4 gól választja el őket a jelenleg vezető Robert Lewandowskitól, viszont ő már nem javíthat a német bajnokság befejezése okán.