A somogyiak ellen nem megy a Lokinak

Az NB II 3.fordulójának vasárnapi első három találkozóján pályára lépő hat csapatból kettő is az első pontjai megszerzéséért szállt harcba. A kisebbik debreceni együttes, a DEAC még gólt sem szerzett a másodosztályban.

A DEAC gyorsan vezetést szerzett Balogh révén, de egy büntetőből egyenlített a Dorog. A második félidőben Girsik Áron góljával, már a Dorog vezetett és ezt a vezetést a mérkőzés végéig megtartották.

DEAC – Dorog 1-2 (1-1)
Vezette: Takács Tamás Helyszín: Debrecen, Nagyerdei Stadion
Gólszerzők: Balogh (26.) ill. Lenarth (40. büntetőből), Girsik (51.)

A Nyíregyháza keleti riválisukhoz, a DVSC-hez hasonlóan, még hibátlanok voltak a bajnokságban és még gólt sem kaptak. Sokáig nem bírt a Szpari a  Soroksárral, de a második félidő sikerült betalálniuk, ami végül újabb győzelmet ért a nyírségi csapatnak.

Soroksár – Nyíregyháza Spartacus 0-1 (0-0)
Vezette: Kovács Gergely Helyszín: Budapest, Szamos Mihály Stadion
Gólszerzők: – ill. Hamed (63.)

A bajnokság másik nyeretlen csapata, a Siófok fogadta a még veretlen, sőt gólt sem kapó DVSC-t. A meccs képe is ezt támasztotta alá. A Loki támadott, a Siófoknak még a labda megtartása is gondot okozott, mégsem hozott sok helyzetet a találkozó. Az első félidőben Tischler bombájával szerezte meg a vezetést a vendég csapat. A második félidőre érezhetően visszavett a DVSC és ez meg is bosszulta magát. A meccs hajrájában egyszer még Zöldesi hatalmasat védett a félidőben beálló Hajnal ziccerénél. A 83. percben viszont a debreceni kapus nagy hibája is kellett ahhoz, hogy másik csere játékos, Kiss Balázs megszerezze az egyenlítő gólt.

Siófok – DVSC 1-1 (0-1)
Vezette: Pillók Ádám Helyszín: Siófok, Révész Géza utcai Stadion
Gólszerzők: Kiss (83.) ill. Tischler (45.)