Az argentin tehetség is elkapta a vírust

Európában már a második hullám kezdődött meg, Dél-Amerikában azonban még az első sem ért véget, és hiába készülnek a csapatok az újrakezdésre, Argentínában egyelőre jelentős akadályokba ütköznek a koronavírus-járvány miatt…

 

A csoportos edzések megkezdése előtt előírt kötelező koronavírus-tesztek elvégzése során számtalan csapatnál diagnosztizáltak fertőzötteket, például napjaink legnagyobb argentin tehetsége, a Manchester City vagy a Manchester United felé kacsintgató Thiago Almada is megfertőződött a vírussal.

Almada az elmúlt szezonban az egykor a MU-t is megjárt Gabriel Heinze által irányított csapat színeiben 12 argentin bajnokin léphetett pályára, és fiatal kora ellenére már a második teljes idényét töltötte a felnőttek közt.

A Vélez Sarsfield csapatának egy másik erőssége, Ricky Álvarez ugyancsak pozitív tesztet produkált. Ugyanakkor például a bajnok Boca Juniors 20 éves tehetsége, Agustín Almendra szervezetében is kimutatták a fertőzést, és további csapatoknál is diagnosztizáltak már beteget, valamint a Gimnasiát trenírozó Diego Maradona testvére is koronavírusos.

Argentínában a járvány hosszú hetek óta egyáltalán nem csillapodott, rendszerint naponta 4-6 ezer új fertőzöttet tartanak nyilván, és összességében már több mint 236 ezren fertőződtek meg az országban.

Az aktuális tervek szerint a Libertadores-kupa szeptember 15-én, a Copa Sudamericana pedig október 27-én folytatódhat tovább.