Franciaországban kötött ki a Manchester Unitedtől távozó fiatal tehetség!-Hivatalos

A francia bajnokságban (Ligue 1) szereplő Lille együttese hivatalos fórumain jelentette be, hogy megszerezte a Manchester Unitedtől távozó Angel Gomest.

Mint ismert, Angel Gomes nem tudott megállapodni a Manchester Uniteddel az új szerződéséről, így július 1-től szabadügynökké vált. Az angol középpályást sokáig a Chelsea együttesével boronálták össze, ahol Frank Lampard a több játéklehetőség ígéretével szerette volna magukhoz csábítani a 19 esztendős játékost. Gomes végül nem maradt Angliában, hanem Franciaországban talált magának új csapatot. A Lille ugyanis a mai nap bejelentette, hogy sikerült megállapodniuk a középpályással, aki 2025-ig szóló szerződést írt alá. A francia alakulat szurkolói a következő szezonban még biztosan nem láthatják majd a fiatal tehetséget a Lille mezében, ugyanis a 2020/21-es szezont kölcsönben tölti majd a Boavista együttesénél.

A Lille sportigazgatója Marc Ingla az alábbiakat mondta a szerződés véglegesítése után:

Nagyon boldogok vagyunk, hogy a csapatunkban tudhatjuk Angel Gomest, aki ingyen érkezett hozzánk, és korábban a Manchester Unitednél nevelkedett. Egy nagyon intelligens játékosról van szó, aki technikailag nagyon képzett, kiváló döntéseket tud hozni, de már most megvannak a vezetői képességei is, hiszen ő az U20-as angol válogatott csapatkapitánya. Még mindig nagyon fiatalnak számít, de hatalmas potenciál van benne, épp ezért örülünk annak, hogy meg tudtuk győzni arról, hogy a Lillehez csatlakozzon.