Juventus: ők lehetnek Pirlo első nagy fogásai – sajtóhír

Andrea Pirlo kinevezésével új szelek fújhatnak az olasz rekordbajnok Juventus háza táján, és az olasz sajtóban már a lehetséges nyári igazolásokat kezdték el találgatni…

 

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus kispadjára újonnan kinevezett Andrea Pirlo az olasz labdarúgás két legfontosabb fiatal tehetsége, Sandro Tonali és Nicolo Zaniolo megszerzésével helyezné új alapokra a torinói gárdát.

A 20 esztendős Tonali az idei szezonban mutatkozott be az első osztályban, és 2019-ben debütált az olasz felnőtt válogatottban, páratlan játékintelligenciája és kiváló technikai képességei jóvoltából számtalan nagy csapat szeretné őt mielőbb a soraiban látni. A komplett olasz élmezőny mellett rendszerint külföldi klubok is figyelték őt a kieső Brescia színeiben. Ráadásul a szakértők rendszerint Pirlo stílusához hasonlították Tonali játékát, és a közelmúltban maga a világbajnok legenda is a Serie A jelenlegi legjobb középpályásának nevezte a fiatal játékost.

Az egy évvel idősebb Zaniolo a 2018-2019-es szezonban robbant be a “Farkasok” csapatába, nagyszerű technikai megoldásai és hat találata révén hamar felhívta magára a nagy csapatok figyelmét és tavaly a felnőtt válogatottbeli debütáláson is áteshetett. A nemrég véget ért szezonban súlyos sérülés hátráltatta, térdszalag-szakadása után az idény finisében tért vissza, de így is képes volt nyolc találatra 33 tétmérkőzés alatt. Az AS Roma ifjú irányítójának kegyeiért várhatóan a Real Madrid és a Manchester United együttesével kell ádáz harcot vívna a torinói klub elöljáróinak.

Pirlo azt mondta, hogy 4-3-3-as felállásban szeretné játszani csapatát, de valószínűleg a játékstílus eltérő lesz a Sarri által preferált focitól. A Juventus már korábban megszerezte Dejan Kulusevski és Arthur Melo játékjogát a következő idényre, és első sorban a középpályán biztosan további változásokra lehet majd számítani (állítólag Ramsey, Rabiot és Khedira helye sem lehet biztos), azonban a korábban kiszemelt Jorginho helyett már sokkal inkább a fenti két fiatal került a klub radarjára.