MU: a fiatal játékos kölcsönbe a francia másodosztályba kerül

Nem sok esélye volt bekerülni az első csapatba, így a több játéklehetőség reményében ideiglenesen hazatér a Manchester United fiatal francia játékosa.

A következő Pogbaként szokás hivatkozni Aliou Traoréra, az MU 19 éves belső középpályására. Az utánpótlás-válogatott játékos még 2017-ben igazolt Angliába: akkor a PSG akadémiájáról került át Manchesterbe, ahol elmondása szerint azóta rengeteget fejlődött. A Sky Sports idézte Toure szavait, aki szerint fizikálisan kicserélődött, sok izmot szedett fel és taktikailag is sokat lépett előre. Minden téren fejlődött, ugyanakkor csak viszonylag ritkán adódott lehetősége együtt edzeni az első kerettel.

A tartalékok között a Premier League 2-ben 14 meccsen jutott szóhoz és 4 gólig jutott. A jövőben viszont már felnőtt szinten szeretné kipróbálni magát, mert szerinte így fejlődhet a legtöbbet. Ennek érdekében pedig most visszatér Franciaországba, ahol a Caen együttesénél folytathatja. A Ligue 2 tele van hozzá hasonló, nagy reményekkel induló fiatal tehetségekkel és a sztárklubok részéről nagy figyelem irányul erre a bajnokságra – nem is ok nélkül. Traore szeretne ott bizonyítani, majd még erősebben visszatérni Manchesterbe, ahol bizonyítani akarja majd rátermettségét a felnőttek között is.

Egyébként nem csak a hasonló poszt miatt köthető össze Pogbával. Amikor az első kerettel edzett, a honfitársa mindig figyelt rá és egyfajta mentorként segítette őt. Ilyen szakmai útmutatás mellett pedig még az is lehet, hogy 1-2 éven belül az ő neve is ismertté válik majd a Vörös Ördögöknél.