BL-selejtezők: a Legia megszenvedett, a Celtic gálázott – EREDMÉNYEK

Miközben még javában zajlik a Bajnokok Ligája 2019-2020-as kiírásának befejezése, a keddi napon már a következő, 2020-2021-es évad selejtezőit bonyolították…

A rendkívüli helyzetre és a kevesebb időre való tekintettel a Bajnokok Ligája újonnan indított kiírásának selejtezői során mindannyiszor egy meccsen dőlnek el a párharcok. Az első fordulóban a kiemelt csapatok játszhatták hazai pályán a mérkőzéseiket, így a nem kiemelt kicsiknek még inkább mérsékelt esélyük lehetett a továbbjutásra – mindenhol jött is a papírforma. A legnehezebben a Legia Varsó boldogult, amely csak egy hajrábeli találattal múlta felül az előselejtező-győztes észak-ír bajnokot. Az elmúlt években többször is nemzetközi kupa-főtáblás azeri Qarabag négy gól különbséggel verte a macedón bajnokot; a Dinamo Breszt soraiból ketten is dupláztak egy kilenc gólt hozó összecsapáson; a Celtic a duplázó Edouard vezérletével ütötte ki izlandi ellenfelét; a Crvena zvezda útja pedig a gibraltári címvédő testén keresztül vezetett Ben El Fardou mesterhármasával.

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló

Qarabag (azeri) – Sileks (macedón) 4-0
Legia Varsó (lengyel) – Linfield (észak-ír) 1-0
Dinamo Breszt (fehérorosz) – Asztana (kazah) 6-3
Celtic Glasgow (skót) – KR Reykjavík (izlandi) 6-0
Crvena zvezda (szerb) – Europa FC (gibraltári) 5-0

A szerdai folytatásban többek közt a magyar bajnok Ferencváros együttese is pályára fog lépni, Szerhij Rebrov együttesének ellenfele a svéd Djurgarden lesz szerda este, 19 órai kezdettel.