Manchester United: de Gea bízik magában, nem menekül az Old Traffordról

Nehézkes, sok kritikát megélt szezonon van túl a Manchester United kapujában David de Gea. A spanyol válogatott kapus ráadásul eddigi karrierje legkomolyabb kihívása elé néz, ugyanis megkapja a nyakába a kölcsönből visszatérő, klasszis teljesítményre képes Dean Hendersont.

David de Gea még 2011-ben csatlakozott a Manchester Unitedhez, ahol gyorsan a világ legjobb kapusai közé nőtte ki magát. Más kérdés, hogy nagy elődjeivel (Peter Schmeichel, Edwin van der Sar) ellentétben, neki már nem sok siker jutott, és az a kevés is főként Sir Alex Ferguson utolsó éveihez köthető.

A 41-szeres válogatott de Gea legutóbb tavaly ősszel hosszabbított szerződést a MU-val, amely így jelenleg egészen a 2022/23-as idény végéig érvényes. Csakhogy idén nem a jobbak, sokkal inkább a gyengén teljesítők közé sorolták őt mind a szurkolók, mind a szakértők. Mindennek dicstelen fényében pedig talán nem is meglepő, hogy Hendersontól várják azt, hogy kitúrja a kezdőcsapatból a 30. születésnapja előtt álló kollégát. Ám a jelek szerint az érintett lelkesen várja a várható versengést a kapusposztért.

„Hiszek magamban. Évek óta demonstrálom a képességeimet. A verseny nem ijeszt meg, kész vagyok segíteni a csapatnak, mint mindig.”

– nyilatkozta de Gea, az AP-nek.