Mbappé: „Neymar igazán megnyerhetné az Aranylabdát”

Nem sikerült a bravúr a Leipzig számára, és a jobb képességekkel bíró Paris Saint-Germain jutott be tegnap este a Bajnokok Ligája fináléjába. A franciák legjobbja a két gólpasszt kiosztó és egy gólt szerző Ángel Di María mellett a brazil Neymar volt.

Utóbbiról, vagyis Neymarról áradozott a lefújást követően a PSG világbajnoka, Kylian Mbappé. A francia támadó szerint dél-amerikai kollégája ismét bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb játékosa. Mbappé továbbá finoman szólva is sajnálta, hogy éppen abban az évben (a koronavírus járvány miatt) nem osztja majd ki a France Football az Aranylabdát, amikor jó eséllyel BL-t nyernek.

„Az edző azt mondta, hogy legyünk boldogok. És igen, mi boldogok vagyunk a pályán és azon kívül is. Fontosnak gondolom, hogy ez fontos a csapat számára. Neymarral játszani fantasztikus. Ő a világ egyik legjobbja. Ma ezt megmutatta, annak ellenére is, hogy nem szerzett gólt. Mi vagyunk ott a döntőben, és ez számít a legjobban. De María nagyon hasznos volt. Nagyszerű meccs volt, bár hiába is nyerjük meg a Bajnokok Ligáját, az Aranylabda nem kerül odaítélésre. De ha megnyerjük a sorozatot, akkor azt hiszem, Neymarnak minden esélye meg lett volna rá. Természetesen előbb vagy utóbb megnyeri.”

– fogadkozott mind csapatszinten, mind Neymar szemszögéből a lojális társ, Mbappé.