Piqué elutasította a Premier League egyik feljutójának ajánlatát

A frissen élvonalba feljutó klub nem tétlenkedett a spanyol védő őszinte kijelentése után, azonban nem jártak sikerrel nála.


A Fulham megkereste Gerard Piquét egy szerződéssel, viszont a Barcelona középhátvédje elutasította azt. A kontraktusban foglaltakról nincs pontosabb információ, de a források szerint nem kevés pénzt ajánlottak volna a 33 éves spanyol labdarúgónak, ugyanis nagy erőkkel dolgoznak hátsó soruk megerősítésén a Fehérek, nem szeretnének ismételten kiesni a másodosztályba.

Az világ-és Európa-bajnok spanyol védőt azok után kereste meg a londoni gárda, hogy a Bayern München ellen elszenvedett csúfos 8-2-es vereséget követően kijelentette, hogy ő lesz az első távozó a csapattól, amennyiben az a klub érdekeit szolgálja. Piqué jelenlegi értékét 20 millió euróra becsüli a német transfermarkt.de, a katalán csapat a hírek szerint nem tartaná meg mindenáron a játékost, így egy megfelelő ajánlat esetén távozhat.

A 103-szoros spanyol válogatott középhátvéd 2008-ban tért vissza a Barcelonához a Manchester United csapatától, azóta 543 tétmérkőzésen kapott lehetőséget, amelyeken védő létére 46 gólt és 13 gólpasszt jegyzett. A 12 idénye alatt nyolc spanyol bajnoki címet, négy Bajnokok Ligája trófeát, és hat spanyol Kupát nyert, de ezek mellett számos címet szerzett a katalán klubbal.