Premier League: Szerződést hosszabbított a Chelsea kiszemeltje!

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Brighton együttese hivatalos fórumain jelentette be, hogy szerződést hosszabbítottak Lewis Dunkkal.

A Brighton a tegnapi nap folyamán jelentette be, hogy a Chelsea által is csábított kulcsemberével, Lewis Dunkkal sikerült egyeszségre jutni, aki így egy 2025. nyaráig szóló szerződést írt alá. A “Sirályok” csapatkapitányát egy másik londoni gárda, a Tottenham is szerette volna megszerezni az elmúlt hetekben 40 millió font körüli összegért. A középhátvéd az alábbiakat mondta a hivatalos bejelentés után:

Nagyon boldog vagyok, hogy új szerződést írhattam alá az együttessel. A célunk, hogy egy olyan csapatot építsünk, amely folyamatosan új Premier League rekordot állít fel a klub történetében, és én ennek szeretnék a részese lenni a következő 5 évben.

Dunk egész pályafutását a Brighton kötelékében töltötte, ahol csupán egyetlen hónapig adták őt kölcsön a Bristol Citynek. A klub színeiben már 306 alkalommal léphetett pályára, amelyeken 19 gólt szerzett és 14 gólpasszt osztott ki. A most véget érő idényben is alappillére volt a csapatnak, hiszen mindössze két bajnokit hagyott ki. A 36 találkozón 3-3 találatot és asszisztot jegyzett. Piaci értékét a transfermarkt 20 millió euróra becsüli.