NB I: nem bírt egymással a két hibátlan csapat

A magyar bajnokság (OTP Bank Liga) második fordulójában ezen a hétvégén mindössze négy mérkőzést bonyolították le, vasárnap pedig két fővárosi csapat csörtéjével zárult az aktuális kör…

 

Az Újpest és a Budaörs mérkőzésén 1-1-es döntetlen végeredmény született. Két, egyaránt győzelemmel rajtoló csapat találkozott egymással vasárnap este a Szusza Ferenc Stadionban. Az NB I nyitófordulójában a lila-fehérek a Paksot, az újonc pedig a Kisvárda csapatát múlta felül egyaránt 2-1 arányban. A házigazda Újpest semmit nem akart a véletlenre bízni, és az elejétől kezdve aktívabban játszott ellenfelénél, a mezőnyfölény végül az első félidő hajrájában a szezonban immár a harmadik gólját szerző Simon Krisztián kapáslövése jóvoltából mutatkozott meg találat formájában. A második félidőben szép lassan fordult a kocka, az újpestiek kényelmesen játszottak, a cserék hatására pedig egyre inkább megélénkülő Budafok a 70. percben a Puskás-díjas Zsóri Dániel szabadrúgásgóljával egalizált. A hajrát megnyomta az Újpest és a csereként beállt Stieber vezérletével többször is közel jártak a második gólhoz, azonban kimaradtak a lehetőségek és be kellett érniük az egy ponttal.

Újpest – Budafok 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Simon K. (35.) ill. Zsóri (70.)
Kiállítva: Ristevski (90+4.), ill. Zsóri (90+4.)

A hétvégi fordulóban a Puskás Akadémia aktuális mérkőzése a csapatot érintő koronavírus-fertőzések miatt maradt el, míg a Ferencváros a BL-selejtező miatt halasztotta el a mérkőzését.

A 2. forduló eredményei

Mezőkövesd – Zalaegerszeg 1-1
MTK Budapest – Budapest Honvéd 3-1
MOL Fehérvár – Paks 1-1
Ferencváros – Diósgyőr elhalasztva
Kisvárda – Puskás Akadémia elhalasztva
Újpest – Budafok 1-1

A bajnokság aktuális állása

FcTables.com

A góllövőlista élmezőnye

FcTables.com