Juventus: Andrea Pirlo munkába állt

A minap megkezdte a felkészülést  az olasz rekordbajnok Juventus csapata a következő idényre. A BL-nyolcaddöntős kiesést követően Maurizio Sarri másnap menesztésre került, utódjaként pedig általános meglepetésre az edzői karrierjét frissen kezdő világbajnok legendát, Andrea Pirlót nevezték ki

Az újonnan kinevezett Andrea Pirlo a hétfői napon debütált edzőként a Juventus edzőközpontjában, és bár a közelmúltban több pletykát olvashattunk a távozásukról, a csapat két legértékesebb játékosa, Cristiano Ronaldo és Paulo Dybala is megkezdte a felkészülést a Zebramezesekkel.

Pirlo stábja a napokban vált véglegessé: segédedzője korábbi Juvés csapattársa, az Udinesét is irányító Igor Tudor lett, míg a a két asszisztens Roberto Baronio és Antonio Gagliardi lesz a stábban. További tagok: az erőnlétért felelős vezető: Paolo Bertelli, erőnléti edző: Andrea Pertusio és Enrico Maffei, erősítő edzésekért és sporttudományokért felelős vezető: Duccio Ferrari Bravo, erősítő edzésekért és sporttudományokért felelős vezető asszisztense: Antonio Gualtieri, kapusedző: Claudio Filippi, kapusedző-asszisztens: Tommaso Orsini, meccs- és videó elemzésért felelős vezető: Riccardo Scirea, meccs- és videó elemző: Domenico Vernamonte és Guiseppe Maiuri.

A 41 éves egykori világbajnok középpályás mindössze néhány héttel a bejelentését megelőzően szerződött a harmadosztályban szereplő U23-as együtteshez, de mérkőzésen ott sem vezethette a csapatot. Pirlo az aktív játéktól 2017-ben a New York City csapatától vonult vissza, korábban 2011 és 2015 között volt a Juventus labdarúgója, azt megelőzően megfordult a Brescia, az Inter és az AC Milan csapataiban.

A közelmúltban bővebben beszélgettünk az edzőváltásról a Zebraetető, a Calcio Analyst – futballszakember.hu és az Azzurri közös podcast adásában:

https://soundcloud.com/zebraeteto/zebraeteto-sarri-vs-pirlo