Minden játékosával szerződést bontott a spanyol klub – HIVATALOS

A szebb napokat is látott spanyol csapat jövője végveszélyben van, miután a koronavírus-járvány okozta kényszerszünet miatt anyagilag rendkívül nehéz helyzetbe került…

A két évvel ezelőtt még a spanyol első osztályban (La Liga) szereplő Málaga csapata a minap bejelentette, hogy valamennyi játékosának szerződését felbontotta, mivel nem tudják fizetni őket, a teljes kereten szabadon igazolhatóvá vált:

“Az elmúlt hónapok történései nehéz döntések meghozatalára késztették a klubot. Az átszervezés az első csapat játékosait érinti. A Málaga CF vezetősége közölte a labdarúgókkal a kollektív szerződésbontási szándékát. Az új struktúra segítheti át klubunkat ezen a rendkívül nehéz gazdasági helyzeten, és bízunk benne, hogy szurkolóink is megértik, hogy ez a Málaga jövőjét jelenti.” 

A csődközelbe került csapat 2013-ban még negyeddöntőt játszott a Bajnokok Ligájában, 2018-as kiesése után azonban az elmúlt két szezont már csak a La Liga2-ben töltötte, s nem tudott visszajutni a spanyol első osztályba.