Napoli: megegyeztek egy PL-klubbal az egyik legjobb középpályásuk eladásáról

Eldőlni látszik a kegyvesztett brazil játékos sorsa, aki Nápolyban néhány hét alatt vált húzóemberből nem kívánatos személy. 

A tavalyi szezon meglehetősen viharosra sikerült a Napolinál, hiszen a kereten belüli feszültségek, a sikertelenség és a tulajdonos eredménytelen közbelépései kritikus helyzetet eredményeztek. El is köszöntek Carlo Ancelottitól, aki az Evertonhoz került – a Napolit pedig Gennaro Gattuso irányította a szezon hátralévő részében. A keménykezű tréner – aki úgy tűnik sokkal jobb tréner annál, mint amilyennek korábban gondolhattuk – rendet tett a fejekben és az utolsó fordulókban már valóban egész jó csapatnak tűnt ez a gárda az irányítása alatt.

Voltak persze személyi változások. Szembetűnő például, hogy az Ancelotti kezei alatt még meghatározó Allan mennyire nem tényező Gattusónál. Pedig a brazil középpályás a Napoli egyik legjobb játékosa és egyben az egész olasz liga legjobb középpályásai közé tartozik. Egyértelmű volt, hogy ő a nyáron el fog igazolni – a kérdés csak az volt, hogy hová és mennyiért. Visszafogott volt iránta a kereslet, pedig még csak 29 éves, bőven van még benne néhány erős év. Ehhez képest úgy fest, nem topklubhoz kerül.

Az Express olasz forrásokra hivatkozva arról ír, hogy gyakorlatilag már meg is állapodott egymással De Laurentis klubelnök és Carlo Ancelotii egymással Allan átigazolásával kapcsolatban. A középpályás így hamarosan csatlakozhat korábbi edzőjéhez az Evertonnál. Az ár 31,5 millió font, ami szinte aprópénz egy ilyen képességű futballistáért. Pedig más kluboknak is kéne hasonló játékos (PSG?), mégis az Everton lett a befutó.