Amerikai tehetséget igazolhat a Juventus – sajtóhír

Az olasz sajtó egybehangzó véleménye szerint a Juventus vezetősége mindenben megállapodott a Schalke 04 csapatával az Andrea Pirlo-éra első hivatalos átigazolásáról…

Többek közt Gianluca Di Marzio is megerősítette, hogy a Juventus együttese nagyon közel áll a végső megállapodáshoz, hogy 3 millió euróért – további 18 millió eurós vételi opcióval – kölcsönvegye a Schalke 04 tehetséges középpályását, Weston McKennie-t.

A 21 éves amerikai válogatott középpályás 2016-ban került a gelsenkircheniek akadémiájára, majd 2017-től már a felnőtteket erősíti, azóta 91 meccsen összesen 5 gólt szerzett a csapat mezében, ebből hármat a legutóbbi szezonban. A nemzeti csapatban 19 meccsen már hatszor talált be, múlt nyáron fiatal kora ellenére a Mexikó elleni Gold Cup-döntőben az USA csapatkapitánya lehetett.

Pirlo több erősítést szeretne a Juventus középpályáján, Di Marzio szerint hamarosan tető alá hozhatják Manuel Locatelli leigazolását a Sassuolótól és egy játékoscsere keretein belül Thomas Partey játékjogára is lecsapnának az Atlético Madridtól.