Lewandowski: megérdemelném az Aranylabdát, tökéletes szezonom volt – nyilatkozat

A 2019–2020-as szezonban fantasztikusan teljesítő Bayern München egyik, ha nem a legfontosabb embere, Robert Lewandowski úgy látja, az esztendő végén neki járna a legnevesebb egyéni elismerés, az Aranylabda; mint ismert, a France Football díja a járványhelyzetre való tekintettel idén nem kerül kiosztásra.

Lewandowski magabiztossága nem véletlen, ugyanis a bajorok triplázni tudtak az idényben. A lengyel válogatott csatár minden sorozatot figyelembe véve 47 találkozón lépett pályára, ezeken egészen elképesztő adatokat produkált: 55 találatot és 10 előkészítést jegyzett.

„Minden lehetséges trófeát megnyertünk. Az összes sorozatban én voltam a gólkirály. Azt gondolom, hogy egy ilyen csodálatos szezon után megérdemelném az Aranylabdát, de bárki másnak is kijárna a díj ezen mutatók mellett” – nyilatkozta Lewandowski az Onet nevű portálnak.

A 32 éves játékost legközelebb szeptember 18-án láthatjuk majd tétmeccsen, ugyanis a Bayern ekkor kezdi meg szereplését a Bundesliga 2020–2021-es kiírásában.