Milánói háború a fiatal tehetségért – sajtóhír

Olaszország vezető sportlapja szerint eldőlni látszik, hogy a két milánói gigász közül melyik lehet a befutó napjaink egyik legnagyobb olasz tehetségéért…

 

A La Gazzetta dello Sport információi szerint jó ideje már csak az Inter és az AC Milan csapata küzdött az olasz bajnokságból (Serie A) kieső Brescia tehetséges középpályása, Sandro Tonali megszerzéséért.

A legfrissebb hírek szerint kettejük közül a Nerazzurri visszalépett a leigazolásától, miután Antonio Conte állítólag rutinosabb játékossal szeretne erősíteni, mint például N’Golo Kanté a Chelsea-ből vagy Tanguy Ndombele a Tottenhamtől.

A 20 esztendős Tonali az idei szezonban mutatkozott be az első osztályban, és 2019-ben debütált az olasz felnőtt válogatottban, páratlan játékintelligenciája és kiváló technikai képességei jóvoltából számtalan nagy csapat szeretné őt mielőbb a soraiban látni. A komplett olasz élmezőny mellett rendszerint külföldi klubok is figyelték őt a kieső Brescia színeiben. Ráadásul a szakértők rendszerint Pirlo stílusához hasonlították Tonali játékát, és a közelmúltban maga a világbajnok legenda is a Serie A jelenlegi legjobb középpályásának nevezte a fiatal játékost. Tonali a fiatal kora ellenére a 2019-2020-as idényben 35 bajnokin lépett pályára csapata színeiben, jórészt kezdőként.