Megvan a Juventus csatárigazolása – sajtóhír

Az elmúlt időszakban többször is beszámoltunk róla, hogy a Juventus együttese egyértelműen rutinos támadót keres, miután az új edző nem számít többé Gonzalo Higuaín szolgálataira…

 

Az utóbbi napokban az olasz híradások leginkább két rutinos támadó lehetséges érkezéséről szóltak a Juvetus háza táján: a Sky Sport Italia értesülései szerint leginkább Edin Dzeko (AS Roma) és Luis Suárez (Barcelona) lehetett ideális célpont Andrea Pirlo csapata számára.

A La Repubblica azóta úgy tudja, hogy a torinóiak végül a bosnyák támadó mellett döntöttek, aki napokon belül mintegy 10-12 millió euróért cserébe érkezhet a fővárosiaktól. Dzeko mellett szólhatott Suárezzel szemben az alacsonyabb vételára és az alacsonyabb fizetése mellett az is, hogy az uruguayival szemben jelentős Serie A-s tapasztalattal bír.

A 34 éves hórihorgas támadó 2015 óta 222 mérkőzés alatt 106 alkalommal talált be az AS Roma színeiben tétmérkőzésen, melyből 78 gólt szerzett a bajnokságban, beleértve azt a 29 találatát, mellyel gólkirály lett a 2016-2017-es kiírásban. Dzeko ugyan már nem fiatal, és egyre több kritikával kell szembenéznie, a “Farkasok” mérsékelten sikerült 2019-2020-as szezonjából is ki tudta venni a részét 16 bajnoki és három nemzetközi kupákban szerzett találattal.