Serie A: egy héttel eltolhatják a rajtot – sajtóhír

Az olasz csapatok többsége kérvényezte a helyi szövetségtől, hogy az olasz bajnokság (Serie A) következő idényének rajtját az eredetileg tervezettnél egy héttel későbbre módosítsák…

 

A koronavírus-járvány miatt a 2019-2020-as idény több mint három hónapon keresztül szünetelt március elejétől június végéig, így a zárófordulót augusztus elején tartották meg, míg például az Európa-liga-döntőt játszó Inter számára csak augusztus 21-én ért véget az előző idény.

A 2020-2021-es szezon rajtját hivatalosan szeptember 19-re írták ki, melynek egy héttel való eltolását a milánóiak vezetésével több olasz élvonalbeli csapat is kérvényezte. A két szezon közti rövid pihenő mellett az is indokolná a halasztást, hogy a felkészülés megkezdését megelőzően kötelezően elvégezendő koronavírus-tesztelések során számtalan csapatban regisztráltak fertőzött játékosokat, stábtagokat, így ők valamennyi esetben legfeljebb két hét múlva csatlakozhatnak egészséges társaikhoz.

A Serie A következő idényének menetrendjét az előzetesen tervezett, jövő keddi időpont helyett jövő szerdán fogják megtartani.

Az elmúlt napokban a teljesség igénye nélkül az AS Roma, a Cagliari, a Torino, a Napoli, a Bologna, a Sassuolo, a Benevento, valamint a másodosztályba kieső Brescia és SPAL csapatánál is regisztráltak már pozitív esetet.

Olaszországban a február vége óta tartó koronavírus-járvánnyal összefüggésben 35 472-en vesztették életüket és több mint 265 ezer pozitív tesztet végeztek el.