Fiatal középpályást igazolt a Juventus – HIVATALOS

Igaznak bizonyultak a korábbi híresztelések, és a Juventus valóban megszerezte a Schalke 04 csapatából kiszemelt tehetséges középpályást…

A Juventus együttese szombat este hivatalosan is bejelentette, hogy a várakozásoknak megfelelően kölcsönvette a tehetséges amerikai középpályást, Weston McKennie-t a német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Schalke 04 gárdájától.

A 21 éves amerikai válogatott középpályás 2016-ban került a gelsenkircheniek akadémiájára, majd 2017-től már a felnőtteket erősítette, azóta 91 meccsen összesen 5 gólt szerzett a csapat mezében, ebből hármat a legutóbbi szezonban. A nemzeti csapatban 19 meccsen már hatszor talált be, múlt nyáron fiatal kora ellenére a Mexikó elleni Gold Cup-döntőben az USA csapatkapitánya lehetett.

A beszámolók szerint a torinói gárda 4.5 millió euró ellenében vette kölcsön a tehetséges játékost, és további 18 millió euróért vásárolhatja meg véglegesen a 2020-2021-es szezon végeztével, de ez az összeg akár a 30 millió eurót is elérheti, ha McKennie játszik a mérkőzések bizonyos százalékán.

Elsőre tehát az Andrea Pirlo-korszak alatt egy biztonsági megoldással erősített a rekordbajnok, hiszen ha McKennie nem válik be, akkor is legfeljebb 4.5 milliót veszítettek, de amennyiben hihetünk az olasz sajtónak, ez csak a kezdet, és a Juventus a következő napokban még ennél is sokkal nagyobb horderejű átigazolásokat is be fog jelenteni…