Tovább erősített a PL újonca – HIVATALOS

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az angol bajnokság (Premier League) 2020-2021-es idényének újonca közel állt a kiszemelt német tehetség leigazolásához, majd tető alá is hozta az üzletet…

A Leeds United együttese a szombat esti órákban adta hírül hivatalos csatornáin keresztül, hogy négyéves szerződést íratott alá a Freiburg tehetséges védőjével. Robin Koch a Transfermarkt információi szerint 13 millió euró és további bónuszok ellenében váltott klubot.

A középhátvédként és védekező középpályásként is bevethető 24 éves labdarúgó a 2016-2017-es szezonban a másodosztályú Kaiserslautern színeiben mutatkozott be a profik közt. A német válogatott kerettag Koch az elmúlt három idényben alapembere volt a Bundesliga középmezőnyéhez tartozó Freiburg csapatának, fiatal kora ellenére 82 bajnokin számítottak rá, a júniusban befejeződő idény során a 34 lejátszott mérkőzésből 32 alkalommal pályára lépett.

Egy nap alatt két komoly igazolást jelentettek be az Elland Roadon, ugyanis a szombati nap korábbi szakaszában Marcelo Bielsa csapata leigazolta a Valencia gólgyárosát.