Franciaország: Történelmet írhat a Rennes ‘csodatinije!

Paul Pogba koronavírus-fertőzése miatt a francia válogatottba először behívott Eduardo Camavinga számára a debütálás minden szempontból különleges pillanat lenne a Les Bleus színeiben. 

A 17 esztendős (és 9 hónapos) játékos ugyanis amennyiben pályára lép vagy Svédország vagy a Horvátország elleni Nemzetek Ligája találkozók valaemlyikén, a legfiatalabb játékosa lesz a francia válogatottnak a második világháború óta!
Ráadásul az első 2000-res években született tehetség, aki esélyt kaphat a nemzeti csapatban!

“Gyerekkori álmom, hogy itt lehetek, mondom ezt úgy, hogy még most is gyerek vagyok! Számomra, és a szüleimnek is különleges dolog, hogy bekerültem a válogatott keretbe. Mesés lenne, ha pályára is léphetnék!” – Fogalmazott a nemzeti csapat táborában a Rennes csillaga.

“Minden futballista vágya, hogy válogatott legyen. Lehet, hogy túl korán adatik meg számomra, de ettől még ki szeretném élvezni minden percét. Nagyon jó fogadtatásban  volt részem, amiért hálás vagyok. Mindenki nagyon kedves és előzékeny velem, ami nagyon sokat segít a beilleszkedésben.” – Így Camavinga, aki számára vagy szeptember 5-én Svédország, vagy 4 nappal később Horvátország ellen jöhet el a nagy pillanat.