Újabb nagy fogást jelentett be a Chelsea! – hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea gárdája bejelentette, hogy leigazolták a Bayer Leverkusen csodagyerekét, Kai Havertzet.

Igaznak bizonyultak a híresztelések, amelyek egész nyáron arról szoltak, hogy Kai Havertz a Chelsea játékosa lesz. A 21 esztendős német csillagért 70 millió fontot fizetett a londoni alakulat, akárcsak 2 évvel korábban Kepáért. Havertz végül egy 5 éves szerződést írt alá a csapattal, amellyel közel 2 hónapig tárgyalásban állt.

A német válogatott játékos eddigi karrierje során a Bayer Leverkusen futballistája volt. A felnőttek közé 2016-ban került fel és összességében 150 mérkőzésen lépett pályára a “Gyógyszergyáriak” színeiben, amelyeken 46 gólt és 31 gólpasszt jegyzett. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta:

Nagyon boldog és büszke is vagyok, hogy itt lehetek. Számomra egy hatalmas álom vált valóra azzal, hogy egy ilyen nagy klubhoz igazolhattam. Alig várom, hogy megkezdhessem a közös munkát a csapattársaimmal és az edzői stábbal.

Havertz a Chelsea 6. szerzeménye a nyári átigazolási időszakban. Korábban a londoniak megszerezték Hakim Ziyecht, Timo Wernert, Ben Chilwellt, Malang Sarrt és Thiago Silvát. A hírek szerint viszont Frank Lampard még nem szeretne itt megállni az erősítések terén, hiszen folyamatosan arról szólnak a pletykák, hogy Kepa helyett egy másik kapust akar igazolni, valamint Declan Rice neve is rendre felmerül a “Kékekkel” kapcsolatban.