Az Atalanta megszerezte a Juventus tehetségét – HIVATALOS

Az orosz középpályás tegnapi leigazolása után a szombati napra is jutott egy érkező az olasz bajnokság (Serie A) elmúlt évi harmadik helyezettjénél…

 

Az Atalanta együttese a szombati napon megerősítette, hogy a következő két szezonra kölcsönvette a 22 éves argentin hátvéd, Cristian Romero játékjogát az olasz rekordbajnok Juventus csapatától, két év múlva pedig 18 millió euró és további bónuszok ellenében véglegesíthetik.

A tehetséges hátvédet 2018-ban a Genoa csapata hozta Európába a Belgrano együttesétől, melyben már az első Serie A-s szezonjában 27 bajnokin jutott lehetőséghez. Múlt nyáron a torinói csapat 26 millió euróért cserébe vásárolta meg őt, ám a 2019-2020-as idényt kölcsönben előző állomáshelyén töltötte, és jutott neki is ismét 33 találkozó. Romero a fiatal kora ellenére az első két olasz bajnoki évada során 57 mérkőzésen lépett pályára.

Az egykori U20-as argentin válogatott kétségkívül komoly tehetség hírében áll, a Juventus nem véletlen szerezte őt meg, azonban a jelek szerint Andrea Pirlo a hosszútávú jövőképet sem vele képzeli el, ám a sorozatban másodszor BL-résztvevő bergamóiaknál jó eséllyel bőven lesz lehetősége a bizonyításra, és képességei további fejlesztésére egyaránt.