„Messit nem a pénz érdekli…”

Már-már igazi hőstettet hajtott végre Rubén Uría. A Goal.com spanyolországi munkatársa ugyanis interjút készített Lionel Messivel. Az FC Barcelona eddig elvágyódó sztárja pedig ezen alkalommal üzente meg, hogy szándéka ellenére mégis marad szeretett klubjánál.

Az elmúlt hetek toptémáját szolgáltatta, hogy Lionel Messi azt tervezi, elhagyja az FC Barcelonát. Az argentin világsztárt feldühítette a vezetőség tehetetlensége, akikkel már korábban közölte, hogy a távozásán fog dolgozni, ha azok nem változtatnak és szüntetik meg a klubot körül ölelő káoszt. A jelek szerint azonban mégis marad a gyűlölt klubelnök, Josep Bartomeu és a hatszoros aranylabdás is a klubnál.

Rubén Uría a Sportnak árulta el véleményét Messi nyilatkozatával kapcsolatban:

„Ismét tévedtek Messivel kapcsolatban, mert nem a pénzt, hanem a mezt szereti. Gondolkodott a távozáson. Persze, ezt nem valami egyszerű ok miatt tette: nem akarja, hogy élete nagy szerelme, az egyetlen klub, aminek mindent köszönhet és amelynek mindent odaadott, azzal rosszul végződjön. Még akkor is, ha a vezetőség megérdemelné. Senki nem viszi bíróság elé azt, amit a leginkább szeret.”

– avatott be minket a döntés hátterébe, a spanyol sportújságíró.