NL: gólzáporos meccsen győzte le Horvátországot Franciaország – videóval

Mindkét oldalon akadtak komoly hiányzók, – a franciák közül többen is elkapták a koronavírust – de ez a játékon nem látszódott, remek mérkőzést vívtak egymással a csapatok.

Jól kezdték a horvátok a meccset. A vendégek bátran futballoztak, és a 17. percben Lovren szép csel után szerzett góljával meg is szerezték a vezetést (0-1). A gól után is jól birtokolták a labdát a horvátok, inkább az ő akaratuk érvényesült a félidő végéig, néhány lehetőséget is kidolgoztak. A franciák is próbálkoztak, és a játékrész végén kétszer is betaláltak, a 43. percben Griezmann fejezett be egy szép akciót (1-1), majd a 45. percben Martial lövése a kapufán csattan, de Livakovic kapus hátáról a kapuba pattant a labda (2-1). A második félidő is mozgalmasra sikerült. Az 55. percben Kovacic remek kiugratását váltotta gólra Brekalo (2-2). Nem örülhettek sokáig az egyenlítésnek a horvátok, a 65. percben Upamecano fejelt Livakovic kapujába (3-2) Ez volt a lipcsei belső védő első gólja a válogatottban. A 77. percben eldőlt a három pont sorsa, Giroud volt eredményes tizenegyesből (4-2). A gólokon kívül is adódtak helyzetek a csapatok előtt, de újabb gól már nem született, így változatos és mozgalmas meccsen, remek helyzetkihasználásának köszönhetően tartotta otthon a három pontot a francia válogatott.

Franciaország – Horvátország 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Griezmann (43.), Livakovic (45. – öngól), Upamecano (65.), Giroud (77. – tizenegyesből) ill. Lovren (17.), Brekalo (55.)

Az A divízió 3. csoportjának másik mérkőzése:

Svédország – Portugália 0-2

Az A divízió 3. csoportjának állása:

A góllövőlista élmezőnye:

(A tabellákat köszönjük az eredmenyek.com-nak!)