Újabb szerzemény érkezett a Fulhamhez! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Fulham együttese kölcsönvette vásárlási opcióval Ola Ainát a Torino gárdájától.

Ola Aina a legújabb szerzeménye a Premier Leagube frissen visszajutó Fulham alakulatának. A londoni csapat ezen a héten jelentette be, hogy megvásárolták Kenny Tetét a Lyontól, valamint azt is, hogy kölcsönvették Alphonse Areolát a Paris Saint-Germaintől. Az újonc gárda megint kölcsönvett egy játékost, méghozzá a Torinoban futballozó Ola Ainát. A londoni születésű futballista korábban a Chelsea akadémiáján nevelkedett, ahol kölcsönadták előbb a Hull Citynek, majd a Torinonak, amely végleg meg is vásárolta őt.

A Toro 9,8 millió eurót fizetett érte tavaly nyáron, de a jelek szerint könnyen lehet, hogy csak egy évig tartott az olasz kaland Aina számára. A Fulham ugyanis úgy vette kölcsön most a nigériai válogatott hátvédet, hogy 2,5 millió eurót fizettek az új szezonban nyújtott szolgálataiért, valamint további 12,5 millió euró ellenében végleg meg is szerezhetik őt az idény végén, ha elégedettek a teljesítményével. A futballista az alábbiakat mondta a bejelentés után:

Nagyon izgatott és boldog vagyok, hogy egy ilyen szintű klubban játszhatok. Csodás érzés, hogy ismét nagyon közel vagyok a családomhoz és visszakerültem abba a városba, ahol születtem és felnőttem. Nagyon jól érzem magam mindkét szélen, de minden poszton elvégzem a rám rótt feladatokat. Nagyon gyors vagyok és szívesen bekapcsolódok a támadásépítésbe, viszont számomra az az elsődleges, hogy teljesítményemmel a csapaton segítsek, így ha kell, akkor elvégzem a piszkos melót is.

Aina az előző szezonban minden sorozatot figyelembe véve 37 mérkőzésen lépett pályára a Toro színeiben, amelyeken 3 előkészítést vállalt magára. Piaci értékét 7 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.