A héten döntenie kell a City-nek a Napoli ászáról – sajtóhír

Olasz sajtóbeszámolók szerint a héten meg kell egyeznie a Napoli és a Manchester City vezetőségének a szóban forgó rutinos hátvéd klubváltásáról, ellenkező esetben maradni fog eddigi klubjánál…

 

Több olasz forrás is megerősítette, hogy amennyiben a hét folyamán nem születik végleges megállapodás a Manchester City vezetőségével Kalidou Koulibaly átigazolásáról, akkor a Napoli vezetősége leveszi szenegáli védőjét az átigazolási piacról, és megtartja saját magának, mivel attól tartanak, hogy nem lesz már lehetőségük pótlást találni a helyére.

A La Gazzetta dello Sport információi szerint a nápolyiak 75 millió eurót kérnek a védőjükért, a legfőbb kérőnek számító City pedig 70 milliót kínált fel érte. A 29 éves hátvéd szolgálataiért korábban a Liverpool, a Manchester United és a Paris Saint-Germain is élénken érdeklődött, de immár abszolút a City a favorit érte.

Koulibalyt az olasz klub 2014-ben mindössze 6.5 millió font ellenében szerezte meg a belga Genktől, általános piaci értéke a Serie A-ban azonban több mint tízszeresére emelkedett. Koulibaly az elmúlt öt és fél év alatt több mint 200 mérkőzésen lépett pályára a Napoli szerelésében, s a védelemben igazi falként funkcionált, azonban az idei szezonban – ahogy csapatáé is – a játéka jelentősen visszaesett, és most már egyre inkább kész tényként kezelik a távozását, de jól látszik, hogy meghatározott érték alatt nem akarnak megválni tőle.