A Juventus játékost cserélne a Bayernnel – sajtóhír

Az olasz sajtó úgy tudja, hogy a Juventus egy, a bajorok által jól ismert játékost ajánlott fel a Bayern Münchentől távozni akaró középpályásért cserébe…

 

A Sportmediaset hétfői beszámolói értelmében a Juventus felajánlotta sérülékeny brazil szélsője, Douglas Costa szolgálatait a korábban őt már foglalkoztató Bayern München részére, akiért cserébe a bajoroktól nyíltan távozni szándékozó Thiago Alcantárát látnák szívesen.

A 30 éves Costa 2017-ben éppen a bajoroktól kölcsönben került a torinóiakhoz, azóta már véglegesítették, és az elmúlt három idényben együttesen 101 tétmérkőzésen kapott lehetőséget. Posztján bár rendkívül fontos szereplőnek számít, Cristiano Ronaldóék mögött jobbára csak csereként kap lehetőséget, és az általános vélekedés szerint már csak ezért is próbálná ki magát máshol. A Juvéhoz még egy évig köti szerződés, de a torinóiaknál bekövetkezett változások következtében a jövőben már nem ragaszkodnak hozzá minden áron. Ugyanakkor a brazil szélső gyakran bajlódik sérülésekkel, az elmúlt szezonban például csak 23, az azt megelőzőben pedig mindössze 17 bajnokin tudott edzője rendelkezésére állni fizikai állapotából kifolyólag.

Az egy évvel fiatalabb Alcantára nem tudott megállapodni a Bayernnel a közös folytatásról, és már közölte a klub vezetésével távozási szándékát. Az olasz születésű spanyol válogatott középpályás 2013 óta 233 találkozón lépett pályára a bajorok szerelésében, az előző szezonban 38 tétmérkőzést játszott, ebből 24 alkalommal a Bundesligában. Aktuális szerződése jövő nyárig köti őt a Bayernhez, vagyis a mostani átigazolási időszakban tudnak még ellenértékért cserébe túladni rajta, és Thiago is nyitott a távozásra, így várhatóan a klub sem gördítene akadályt az elengedése elé.