Libertadores-kupa: alakulóban a legjobb 16 csapat mezőnye

Az elmúlt napokban már a csoportkör ötödik fordulóját bonyolították le az újraindított Libertadores-kupában, vagyis már csak egy kör van hátra, és az egyenes kieséses szakaszban folytatódhatnak a küzdelmek a legrangosabb Dél-amerikai nemzetközi kupában…

 

A legtöbb favorit már most biztosította továbbjutását, mint például a címvédő Flamengo csapata, amely a lesérült Gabriel Barbosa helyére csereként beállt Bruno Henrique duplájával mosta le a Copa Sudamericana-győztes Independiente del Vallét. Még őket is felülmúlta az ugyancsak brazil Palmeiras, miután a Sao paulóiak ötöt rámolva masíroztak be az egyenes kieséses rendszerbe – mögöttük a paraguayi Guarani is továbbment. Brazíliából még az Athlético Paranaense, a Santos és a Grémio továbbjutása dőlt el, utóbbi éppen az újabb leeresztő Internacional előzte meg csoportjában.

Nem tétlenkedett az egyesek által már titkos esélyeseként kezelt LDU Quito sem, az ecuadori gárda negyedik győzelmével kvalifikálta magát a 16 közé, csakúgy mint a két évvel ezelőtti győztes River Plate csapata. Marcelo Gallardóék megadták a kegyelemdöfést az egész sorozatban csak szenvedő Sao Paulónak, melyen olyan sztárok sem tudtak segíteni, mint Dani Alves, Juanfran vagy éppen Hernanes.

A már korábban biztos továbbjutó Nacional ezúttal Paulo Viniciust nélkülözve kapott ki a Racing Club ellen, így a 2019-es argentin bajnok is kvalifikálta magát a következő kanyarba. Eközben a Penarol gárdája Vadócz Krisztián nélkül aratott 3-0-s győzelmet, életben tartva a továbbjutási esélyeket az utolsó fordulóra.

Az aktuális argentin bajnok Boca Juniors együttese kultikus otthona, a Bombonera fájdalmasan üres lelátói előtt egy gól nélküli döntetlennel is biztosította csoportelsőségét a maga kvartettjében.

A vastaggal szedett 11 csapat már biztosan továbbjutott, a fennmaradó öt kiadó hely sorsa majd az október 20-22-ig esedékes zárófordulóban kerülhet meghatározásra.

A csoport:
Flamengo (brazil)-Independiente del Valle (ecuadori) 4-0
Atlético Junior (kolumbiai)-Barcelona (ecuadori) 1-2

A csoport aktuális állása

B csoport:
Palmeiras (brazil)-Bolivar (bolíviai) 5-0
Tigre (argentin)-Guarani (paraguayi) 1-3

A csoport aktuális állása

C csoport:
Athlético Paranaense (brazil)-Jorge Wilstermann (bolíviai) 0-0
Penarol (uruguayi)-Colo Colo (chilei) 3-0

A csoport aktuális állása

D csoport:
LDU Quito (ecuadori)-Binacional (perui) 4-0
River Plate (argentin)-Sao Paulo (brazil) 2-1

A csoport aktuális állása

E csoport:
Grémio (brazil)-Universidad Católica (chilei) 2-0
América De Cali (kolumbiai)-Internacional (brazil) 0-0

A csoport aktuális állása

F csoport:
Nacional (uruguayi)-Racing Club (argentin) 1-2
Alianza Lima (perui)-Estudiantes Merida (venezuelai) 2-2

A csoport aktuális állása

G csoport:
Olimpia Asunción (paraguayi)-Santos (brazil) 2-3
Delfin (ecuadori)-Defensa y Justicia (argentin) 3-0

A csoport aktuális állása

H csoport:
Boca Juniors (argentin)-Libertad (paraguayi) 0-0
Caracas (venezuelai)-Independiente Medellin (kolumbiai) 0-2

A csoport aktuális állása

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!