Szerb élcsapathoz igazolt a magyar válogatott támadó – HIVATALOS

A pénteki napon hivatalossá vált a magyar válogatott támadójának klubváltása, aki Svájcból Szerbiába vette az irányt…

A 44-szeresen bajnok szerb Partizan Beograd csapata hivatalos csatornáin keresztül jelentette be, hogy leigazolta a magyar válogatott Holender Filipet a svájci Lugano együttesétől.

A délvidéki származású 26 éves magyar válogatott támadó a 2018-2019-es magyar bajnoki idényben 16 találattal lett az NB I gólkirálya, miközben tavaly nyári távozásáig hat szezon alatt 44 gólt szállított a Budapest Honvéd színeiben, mellyel 2017-ben bajnokságot nyert, 2019-ben Kupa-döntőt játszott. Holender tavaly nyáron igazolt a Lugano csapatához, a 2019-2020-as idényt hét találattal zárta a helvéteknél. Az általános beszámolók szerint csapatánál rendszerint elégedettek voltak teljesítményével, rögtön az első szezonjában sok lehetőséghez jutott.

A Partizan nem tett említést a klubváltás részleteiről, de a Nemzeti Sport úgy tudja, hogy Holender Filip kölcsönbe érkezett a Luganótól, az idény végén pedig a szerb klubnak opciós joga lesz a játékos végleges megvásárlására.

Holender megszerzésére korábban a török Galatasaray és két olasz csapat, az élvonaltól búcsúzó SPAL, illetve a Serie A-ba feljutó Spezia is kísérletet tett.