Barca: Koeman szerint a Sevilla erősebb csapat volt náluk!

A katalánok trénere a következőképpen látta a Sevilla ellen 1:1-re végződő rangadón történteket. 

“Bonyolult mérkőzés volt a számunkra.” – Kezdte gondolatmenetét a holland tréner.

“A Sevilla nagyon jól támadott le, nyomást tudott ránk gyakorolni. Jó futballt játszottak. Egy Top csapatról beszélünk, akik ráadásul fizikálisan egyértelműen erősebbek voltak nálunk.” – Folytatta Koeman.

“Elégedett vagyok teljesítményünkkel, még akkor is, ha a labdát nem úgy járattuk, ahogyan azt igazán szerettük volna. A második félidőben például túl sok labdát veszítettünk, ami miatt nehéz volt megtalálnunk az igazi ritmust. A játékosaim fáradtak voltak, de nagyot küzdöttek, egy nagyszerű ellenfél ellen.” – Tette még hozzá a Barca vezetőedzője, majd külön kitért még a katalánok gólját szerző Philippe Coutinhora, valamint az újfent lecserélt Antoine Griezmann-ra.

“Coutinho jól játszott, kezdi igazolni, hogy nagyszerű játékos! Segítségre volt szüksége, hiszen az önbizalma nem volt a helyén. Támogatjuk őt, akinek így már csak teljesítenie kell (…) Griezmann? Taktikai okokból cseréltem le. Az, hogy a Celta ellen és most is ő hagyta el elsőként a pályát különösebben semmit sem jelent. Két komoly lehetősége volt ma is a gól szerzésre, ezekből az ő képességeivel akár mindkettőből illet volna gólt szereznie.” – Így Koeman.