Gólzáporos meccsen játszottak döntetlent a németek a törökökkel – videóval

A németek végig fölényben játszottak, de a törökök is sok lehetőséget dolgoztak ki, és a végén megérdemelten egyenlítettek.

1. félidő: Fölényben kezdte a meccset a német válogatott, a 6. percben Draxler szerzett gólt, de lesen volt, így érvénytelenítették a találatot. Ezután magukra találtak a törökök is, a 15. percben Yazici hagyott ki egy nagy lehetőséget. A 26. percben Brandt veszélyeztetett, de Günok hárítani tudott. A 41. percben Günok adta el a labdát, de a kapus javította hibáját, hiszen védeni tudta Waldschmidt lövését. A félidő legvégén egy török labdavesztés után indultak meg a németek, a gyors ellentámadást Draxler fejezte be remekül (1-0).

2. félidő: Az 50. percben egyenlített Törökország, Tufan lőtt szép gólt (1-1). Az 53. percben ismét a törökök kerültek helyzetbe, Ünder lövését Leno védte. Az 58. percben egy remek akció végén Neuhaus talált be (2-1). A 63. percben újabb német lehetőség alakult ki, Brandt lövését védte Gönük. A 67. percben ismét egyenlített Törökország, Karaca szerzett labdát, és értékesítette is a lehetőséget (2-2). A 81. percben Waldschmidt szedte össze a lepattanó labdát, ugyan a török kapus bele tudott érni a lövésbe, de hárítani nem tudott (3-2). A 87. percben majdnem ismét egyenlíteni tudott Törökország, Karaman találta el a kapufát, majd a 94. percben össze is jött az egyenlítés, Karaman vette be Leno kapuját, ezzel kialakította a végeredményt (3-3).

Németország – Törökország 3-3 (1-0)
Helyszín:
RheinEnergie Stadion (Köln), Vezette: Bastien
Gólszerzők: Draxler (45.), Neuhaus (58.), Waldschmidt (81.), ill. Tufan (50.), Karaca (67.), Karaman (94.)
Sárga lap: Rüdiger (18.), Draxler (23.), Can (68.), ill. Ünder (77.)

Németország: Leno – Koch, Can, Rüdiger (Tah 59.) – Schulz (Gosens 70.), Havertz (Amiri 90.), Neuhaus (Dahoud 79.), Draxler (Hofmann 58.), Henrichs – Brandt (Stark 85.), Waldschmidt. Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Törökország: Gunok – Sandare, Demiral, Ayhan (Kabak 75.), Kaldirim – Yokuslu (Karaman 63.), Tufan, Kilinc (Ünder 46.), Yazici (Tokoz 46.), Karaca (Tekdemir 70.) – Unal (Omur 85.). Szövetségi kapitány: Senol Gunes