Hiába találták el kétszer is a kapufát a Ronaldóék, nem tudták legyőzni a spanyolokat – videóval

Az első félidőben inkább a spanyolok akarata érvényesült, de nem tudták kihasználni a lehetőségeket a vendégek. A második játékrészben még tovább nőtt a spanyolok mezőnyfölénye, viszont a portugálok játszottak jobban, de csak kapufákig jutottak Fernando Santos fiai.

1. félidő: Spanyolország remekül kezdte a találkozót, a 2. percben Moreno hagyott ki egy helyzetet. A 18. percben Patriciónak kellett ismét védenie, ezúttal is Moreno veszélyeztetett. A félidő végére a portugálok is eljutottak egy nagy lehetőségig, Guereiro lőtte fölé a labdát. Az első félidőben fölényben játszottak a spanyolok, de nem tudták gólra váltani a lehetőségeiket.

2. félidő: A második játékrészt a portugálok kezdték jobban, az 52. percben Ronaldo találta el a felső lécet. A 67. percben ismét Portugália veszélyeztetett, Renato Sanches is a kapufát találta el. Ezután mindkét válogatott előtt adódtak kisebb lehetőségek, a 88. percben Ramos fejese ment egy kicsivel fölé, majd a hosszabbítás perceiben a portugálok nyerhették volna meg a meccset, de nem tudtak betalálni a szöglet utáni kavarodásból, így maradt a gól nélküli döntetlen.

Portugália – Spanyolország 0-0 (0-0)
Helyszín:
José Alvalade Stadion (Lisszabon), Vezette: Valeri
Sárga lap: Ruben Semedo (56.), ill. Reguilon (44.)

Portugália: Patricio – Guereiro (Nelson Semedo 68.), Ruben Semedo, Pepe (Ruben Dias 46.), Cancelo – Sanches, Moutinho (William Carvalho (46.), Neves – Trincao (Diogo Jota 79.), André Silva (Bernardo Silva 46.), Cristiano Ronaldo (Joao Felix 72.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos

Spanyolország: Kepa – Reguilon (Gaya 46.), Garcia (Sergio Ramos 81.), Llorente, Sergi Roberto – Canales (Adama Traore 62.), Busquets (Rodri 61.), Ceballos (Campana 46.) – Olmo, Moreno, Rodrigo (Merino 46.). Szövetségi kapitány: Luis Enrique