Felkészülés: Anglia simán győzte le Walest, míg a belgák nem bírtak el az elefántcsontparti válogatottal – Videóval

A mai nap folyamán nem csak európa-bajnoki selejtezőket rendeztek, hanem felkészülési találkozókat is, ahol pályára léptek az angolok és a belgák is.

A világbajnoki bronzérmes belga válogatott a “B” csapatával fogadta az elefántcsontparti nemzeti tizenegyet és ez meg is látszott a játékukon, ugyanis az első félidőt kaput eltaláló lövés nélkül hozták le, míg az afrikai együttes is mindössze egyetlen gyenge próbálkozást hajtott végre az első 45 percben. A második félidő viszont szinte azonnal góllal kezdődik, a jobb oldalon Castagne ment el majd tekert középre, amire Batshuayi érkezett remekül, de elsőre Gbohouoba rúgta a labdát, de a kipattanó pont elé gurult és másodjára már nem hibázott a csatár az 53. percben. Ezt követően azonban továbbra sem pörögtek fel a hazaiak, amire rá is fáztak, mert egy jogosan megítélt büntetőből a 86. percben kiegyenlített Kessie. Ezzel a két csapat kiegyenlített találkozón igazságos döntetlent játszott.

Belgium – Elefántcsontpart 1-1 (0-0)
Helyszín: King Baudouin Stadion (Brüsszel)
Gólszerzők: M. Batshuayi (53′) ill. F. Kessie (86′ – büntetőből)

Az angol – walesi küzdelmek mindig nagy presztízzsel bírnak még, ha csak barátságos találkozókról is van szó. A mérkőzés nem hozott ezek ellenére hatalmas iramot, és az első játékrészben mindössze egy-egy kaput eltaláló lövése volt mindkét nemzeti csapatnak, azonban a hazaiaknak ebből gólt lett a 26. percben. Az Aston Villa támadó középpályása, Jack Grealish kevergetett a jobb oldalt, majd kiválóan tekert a kapu elé, amire Calvert-Lewin érkezett remek ütemben és bólintott a kapuba. A második félidőt azonban már góllal kezdik az angolok, Trippier tekert be jobb oldalról egy szabadrúgást, amire Coady érkezett kiváló ütemben és duplázta meg válogatottja előnyét. A 63. minutumban pedig végleg eldöntik a mérkőzés sorsát a hazaiak, egy szögletet követően Mings fejelte vissza a labdát, amit Ings ollózott be öt méterről. A mérkőzés hátralévő részében pedig már nem történt semmi komolyabb, így megérdemelten nyertek az angolok, bár a játékképét nézve nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Anglia – Wales 3-0 (1-0)
Helyszín: Wembley Stadion (London)
Gólszerzők: Calvert-Lewin (26′), C. Coady (53′), D. Ings (63′) ill.