Spanyol válogatott: végre bemutatkozhatott a támadó!

A spanyol válogatott Portugáliában játszott 0-0-ás döntetlent a portugál válogatottal. A mérkőzés 62. percében Luis Enrique becserélte Adama Traorét, akinek ez volt az első mérkőzése a nemzeti csapatban.

A mali származású játékos régóta várt erre az alkalomra, hiszen már novemberben is tagja volt a keretnek, de akkor egy sérülés megakadályozta a debütálását. Az előző hónapban, pedig a pozitív koronavírus tesztje miatt nem szerepelhetett a csapatban.

Traoré egy hete nem csak a spanyol, hanem a mali válogatottba is kapott meghívott, de a mali szülök gyermekeként Spanyolországban született támadónak nem volt kérdés melyik csapatot választja.

Ezzel Adama lett a spanyol válogatott 805-dik játékosa és 21-dik debütáns a 2018-as VB óta.

A 24 éves játékos a Barcelona akadémiáján nevelkedett. Onnan került 2015-ben az Aston Villához, ahonnan egy év után távozott és aláírt a Middlesbrough-hoz. Itt hívta fel a figyelmét a  Wolverhampton vezetőinek, és itt ismerte meg az egész világ.

Traoré, még a Barca utánpótlásában egy egészen különleges ajánlatot is kapott. A már akkor is félelmetes adottságokkal rendelkező játékost egy NFL klub szerette volna próbajátékra hívni, de Traoré inkább maradt az európai focinál.