A harmadosztályba igazolt az Atlético és a Milan egykori csatára – HIVATALOS

Tovább folytatódott a felfoghatatlan lejtmenet az egykor még az olasz válogatottban is szereplő támadó számára, aki a második vonalban is képtelen volt megragadni…

 

A szebb napokat is látott Alessio Cerci a pénteki napon szabadon igazolhatóként az olasz harmadosztályban (Serie C) szereplő Arezzo gárdájához igazolt, miután az előző bajnokságban a második vonalban szereplő Salernitana együttesében sem tudott gyökeret verni magának.

Az egykori 14-szeres válogatott támadó a 2013-2014-es idényben – Ciro Immobilével együtt – a Torinóban élete szezonját futotta (13-szor volt eredményes), majd mindketten külföldre távoztak, s mindketten alaposan felsültek következő csapataiknál. Azóta annyi a különbség, hogy Immobile később a Laziónál megtalálta számításait és a Serie A-ban kétszer is gólkirály, valamint tavaly európai Aranycipős lett, ezzel szemben Cerci továbbra is fénysebességgel száguld lefelé a lejtőn.

Az ominózus 2013-2014-es szezon óta összesen 9 gólt szerzett bajnoki mérkőzésen, melyből négyet 2016 tavaszán a Genoánál eltöltött kölcsön alatt. Cerci a “Bikáktól” az Atlético Madridhoz távozott, ahonnan kölcsönben a Grifoni mellett az AC Milannál is eltöltött egy felejthető időszakot. A 2017-2018-as szezonban az élvonalbeli kieső Hellas Verona színeiben is csupán háromszor volt eredményes, majd a török bajnokságban szereplő Ankaragücü csapata is nagy falatnak bizonyult számára, tavaly pedig a salernói színeiben egykori torinói edzője, Gian Piero Ventura irányítása alatt egyetlen gólt sem tudott összehozni a másodosztályban 10 mérkőzésen.

Érdemes lesz odafigyelni idén az olasz harmadosztályra, hiszen a 33 éves csatár mellett például az argentin Maxi López is a ligában szerepel a Sambenedettese csapatában.

További olasz alacsonyabb osztályú érdekességekért kövesd rendszeresen a Serie C magyar oldalt!