A MU új csatára már a távozását fontolgatja

Az átigazolási időszak utolsó óráiban igazolta le a Manchester United a rutinos szabadúszó csatárt, aki azonban bemutatkozása alkalmával némileg váratlan módon máris a hosszabb távú jövőjét kezdte el firtatni…

 

A Paris Saint-Germain csapatától való távozását követően számtalan csapat ajánlata közül végül a Manchester United együtteséhez kötelezte el magát Edinson Cavani. A rutinos uruguayi támadó azonban nem titkolta, hogy sokáig kapcsolatban állt a Boca Juniors csapatával, melyhez később mindenképpen le akar szerződni:

“Juan Roman Riquelme nagy tisztelettel írt nekem, meg akarta tudni, hogy mik a terveim, csábított egy sajátos fizetéssel, de végig rendkívül nagy tisztelettel beszélt velem. A Boca egy különleges csapat, minden futballista szeretne ott játszani. Több uruguayi játékos is megfordult már ott. Meglátjuk, hogy mi lesz a jövőben, mindenesetre nagyon boldog lennék, ha egyszer ott játszhatnék.
Kétéves szerződésem van a Manchester Uniteddel. Mindent meg akarok tenni itt a sikerért, jól érzem magam. Amikor visszatérek Dél-Amerikába, az csak akkor lesz, amikor már úgy érzem, itt nem tudok mit tenni. Addig akarok játszani, amíg jól érzem magam. Most erre a két évre koncentrálok, aztán majd meglátjuk hol folytatom.”

A 33 éves támadó tavaly a hetedik szezonját töltötte a PSG alkalmazásában, 2013-as leigazolása óta kereken 200 találatot szállított a klub színeiben, ugyanakkor kevesebb játéklehetősége révén a francia bajnokság (Ligue 1) idei kiírásában 14 meccs alatt mindössze két gólt szerzett. Cavani emiatt egyre kevésbé érezte jól magát a francia fővárosban, és végül már hosszú hónapokkal ezelőtt eldőlt, hogy a 2019-2020-as idény végeztével elhagyja a francia klubot. A számtalan érdeklődő közül végül a MU-t választotta.