Arsenal: “Lehet túl sokáig maradtam”

A közelmúltban rendkívül őszintén beszélt a londoni klubnál eltöltött időszakának viszontagságairól a francia menedzser….

Arsene Wenger 1996 és 2018 között több mint két évtizeden keresztül irányította az Arsenal együttesét.  A 22 év alatt háromszor nyerték meg vele az “Ágyúsok” a Premier League-t, a 2003–2004-es idényt – máig egyedüliként – veretlenül. 2016-ig mindig a legjobb négy hely valamelyikén végzett a csapattal a bajnokságban. Az utolsó két idényében azonban már dobogóra sem állhatott az együttessel:

“Lehet, hogy túl sokáig maradtam. Nem tudom, de végig olyan elkötelezett voltam, mint az első napon. Azt hiszem, a klub legnehezebb időszakában nagyon sikeresen menedzseltem a csapatot. Bizonyos szakaszokban az emberek azt mondják rólad, hogy öreg vagy, de ők nem igazán látják, hogy mit csinálsz. Úgy szolgáltam a klubot, ahogy csak tudtam.

A klub úgy gondolta, jobb, ha abbahagyom. Mindig abban a tudatban éltem, hogy ez megtörténhet. A szurkolók már nem voltak boldogok. Legalábbis egy részük. 22 év után megérted, ha változást akarnak.”

A 70 éves francia szakember azt is elárulta, hogy egy nap visszatér az Arsenalhoz, ugyanakkor elismerte, a távozása óta többször is visszautasította a klub ajánlatát, arra azonban nem tért ki, hogy milyen szerepkörben térne vissza, illetve milyen pozícióba hívta volna vissza őt az Arsenal.